2011. március 18., péntek

James Patterson: Suzanne naplója Nicholasnak

Részlet a könyvből:Képzeld el, hogy az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködsz. A labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mindegyiküket a levegőben tartod. Ám egy nap megérted, hogy a munka gumilabda. Ha leejted, felugrik. A többi - a család, az egészség, a barátok és a tisztesség - üvegből van. Ha az egyik lepottyan, megmásíthatatlanul megkarcolódik, megreped vagy akár ezernyi darabra is törhet. Csak akkor kezdheted megteremteni az egyensúlyt az életedben, ha valóban megérted az öt labda leckéjét.”

Katie sikeres, szép, csinos fiatal nő. Története azzal kezdődik, hogy szerelme Matt egy év után elhagyja. Éppen azon a napon, amikor Katie meg akarja neki mondani, hogy kisbabájuk lesz. Küld Katienek egy naplót.

A regény a naplórészletekből és Katie napjaiból felváltva épül fel. Katie olvassa a naplót, amelyet egy Suzanne nevű fiatal nő írt kisfiának Nicholasnak. A naplóból kiderül, hogy Suzanne Matt szerelme és felesége, Nicholas pedig a szerelmük gyümölcse. A naplót olvasva Katie megkedveli Suzanne-t, és egyre inkább nem érti, mit keresett mellette, vele Matt, miért szeretett bele, miért titkolta el élete többi részét.

Nagyon szép, megható, szomorú szerelmi történet. Hiába szép minden és boldog mindenki, az élet sokszor máshogy gondolja...

Ez volt az első könyvem az írótól, de azt hiszem rajongója lettem.

10/10

Nincsenek megjegyzések: