2011. március 10., csütörtök

Bárdos András: Love story

BÁRDOS ANDRÁS: LOVE STORY (Mit érez egy férfi?)

Első mondatok: „Három évvel ezelőtt – emlékszem a napra, az órára, a percre – minden előzmény nélkül lettem szerelmes. Mit mondhat az ember egy huszonöt éves lányról, aki meghalt? Hogy szép volt. És okos.”


A történet Erich Segal Love Story-ja, csak ez 2010 Magyarországán játszódik , egy fiú és egy lány különös kapcsolatáról, az őket körülvevő világról, brókerekről, bajtársakról, orvosokról, szülőkről.

A főszereplő férfi, Olivér 25-30 éves fiatalember, gazdag, modellkülsejű sztárbróker, ám érzelmi intelligenciája nulla. Egyszer csak hirtelen élete része lesz Eszter, akibe Olivér elmondása szerint beleszeret. Ennek a szerelemnek viszont nem sok jelét látjuk mi olvasók, mert eleinte ugyanúgy folytatja az életét, edzéssel, rengeteg munkával, szórakozással, kokainnal és nőkkel, mint azelőtt.
Feleségül is veszi a lányt, de a történet nincs kibontva érzelmekre, részletekre, lehet, hogy így éreznek a férfiak? A főszereplő legalábbis biztos így, és ezért nekem meglehetősen ellenszenves szereplő volt. Biztos, hogy a férfiak teljesen máshogy éreznek, élnek meg bizonyos dolgokat, de nem hiszem, hogy ennyire leegyszerűsítve és érzelemmentesen. Tehát nem derül ki számomra a könyvből, hogy mit érez egy férfi.

Olivér nem áll igazán a lány mellett dolgokban, nem segít enyhíteni a lány leukémiás apja miatt érzett aggodalmát, felelősségét, látszólag szinte alig vesz részt az életében, miközben rengeteg pénzt visz haza. Eszter egy idő után gyereket szeretne, elmennek orvosi kivizsgálásra és ott derül ki a lány halálos betegsége, és hogy nagyon rövid idejük van hátra. Ekkor kezdenek Olivérből felszínre törni, vagy egyáltalán megjelenni érzelmek, de ekkor már késő.
Tetszett az Eszter alakja, légiessége, szerénysége, humora és szerelme Olivér iránt, bár azt nem értem mit szeretett benne.

Nem úgy kezdtem el olvasni a könyvet, mintha az eredetit olvasnám és azt hiszem ezért kijelenthetem, hogy tetszett, rövid egy-két óra alatt elolvasható, nagyon mai olvasmány.

8/10

Nincsenek megjegyzések: