2011. március 22., kedd

James Patterson-Howard Roughan: Nászút

Első mondatok: „A dolgok nem mindig olyanok, amilyeneknek látszanak. Az egyik percben még tökéletesen jól vagyok. A másikban összegörnyedek, és halálfélelmemben megmarkolom a gyomromat. Mi az ördög történik velem?”

Nora Sinclair gyönyörű, gazdag, sikeres nő. Lakberendezőként keresi a kenyerét, nem is keveset. Utazás előtt áll, elbúcsúzik szerelmétől Connortól, aki egy csodás szeretkezés után megkéri egy hatalmas briliánsgyűrűvel a lány kezét, aki boldogan mond igent.
Ezután repülőre ül, Bostonba repül, ahol egy általa stílusosan és gazdagon berendezett házba lép be a saját kulcsával és karjai közép repül az ott lakó dúsgazdag fiatalembernek, aki mellesleg híres író és nem mellesleg Nora férje. Ki is Nora Sinclair?
Melyik férfi milyen szerepet játszik az életében? És mi történt a neves, dúsgazdag kardiológussal, Nora volt férjével, aki 40 évesen szívrohamban elhunyt? Különös dolgok történnek a lány közelében forgolódó férfiakkal.
Fontos szerepet játszik még a regényben egy Craig nevű biztosítási ügynök, aki tulajdonképpen John O Hara FBI nyomozó, és Susanne a felettese, aki meg az ő életében játszik fontos szerepet.

Ahogy a nyomozás halad előre, lassan kiderül kicsoda Nora és az is, hogy miért tesz bizonyos dolgokat.
James Patterson második könyve az előző – Suzanne naplója Nicholasnak – után nem volt túl jó választás. Kriminek krimi volt, nem is lett volna rossz, ha nem érzek benne elvarratlan szálakat. És felesleges volt benne egy másik nyomozás bizonyos pénzek és társaságok után, mert számomra az is elég érthetetlen és befejezetlen, kidolgozatlan maradt.

Hamar elolvastam, mert vártam valami meglepő, igazán izgalmas fordulatra, de ez elmaradt, csalódott voltam a könyv végén. Kikapcsolódásnak jó volt, éppen arra való, hogy három gyerek és két kutya okozta hangzavar közben megpróbáltam kikapcsolódni, végülis az sikerült. De a Suzanne naplója Nicholasnak című könyvének a nyomába sem léphet, persze teljesen más stílus, de akkor sem.:)

6,5/10

Nincsenek megjegyzések: