2011. május 26., csütörtök

Meg Cabot: Locsifecsi királynő


Lizzie Nichols diplomáját ünnepli éppen családja és barátai körében, amikor kiderül, hogy tulajdonképpen még nincs is meg a diplomája, ugyanis hiányzik a szakdolgozata. Ezt azonban csak ő tudja, és nem tántorítja el nyári tervétől, miszerint meglátogatja Andrew-t, angol barátját, akivel az egyetemen alakult ki a kapcsolatuk, három hónapja járnak, de csak egy napot töltöttek együtt. A pasi azonban igazi nagy csalódás, és miután Lizzie végre szembesítette magával ezt a tényt, vonatra ül és Párizsba utazik, ahol legjobb barátnője Shari egy középkori kastélyban tölti a nyarat a barátjával. A vonaton Lizzie megismerkedik Luke-kal egy jóképű, megértő sráccal, aki türelmesen végighallgatja az összes titkát, a diplomanélküliségét, a szakítását és kétségbeesését. Lizzie úgy gondolja, hogy soha többé nem látja a srácot, ezért mert ennyit fecsegni magáról. Aztán kiderül, hogy ő a házigazda a kastélyban, ahová Lizzie Sharihoz készül. Gyönyörű barátnő várja az állomáson, aki elfuvarozza mindkettőjüket a kastélyba.

Lizzie úgy érzi, hogy Luke minden tekintetben tökéletes pasi, még abban is, hogy foglalt, mert ő sosem kezdene egy foglalt pasival, és amúgy sem hiányzik a szakítás után egy újabb kapcsolat, tehát kíváncsian vág bele a nyaralásba, ahol egy esküvői előkészület kellős közepébe csöppen.

A szája viszont egyfolytában locsog, olykor az agyától függetlenül, hamarabb fecseg, mint gondolkozik. Ez néha kellemetlen helyzetekbe is sodorja, de azért a könyv végére kiderül, hogy a locsogás néha kifizetődő.

Meg Cabot hozza a szokásos kedves, aranyos, poénos stílusát, és örömmel nyugtáztam, hogy ismét egy sorozatra bukkantam, tehát további részek várnak rám a könyvtárban, amit biztosan el fogok olvasni.

10/10

Nincsenek megjegyzések: