2011. április 14., csütörtök

Meg Cabot: Egy neveletlen hercegnő naplója 1-2.


Idézetek a könyvből:A mamám csak olyan pasiknak engedi, hogy ott aludjanak, akiket igazán nagyon szeret. Az elmúlt tizennégy évben eddig összesen három ilyen pasi volt: Wolfgang, akiről kiderült, hogy meleg, Tim, akiről kiderült, hogy republikánus, és most a matektanárom.”

Hová lettek a rendes nagyik, akik pitét sütnek az embernek és arany kincsemnek szólítják? Miért pont nekem jutott ki egy olyan, akinek sminktetoválása van és a tetejébe még ő kurváz le engem?”

Ismét Meg Cabot és ismét tinikönyv. :))

Mia Thermopolis elsős gimnazista, 178 centi, lapos a melle, bukásra áll matematikából, egyszóval éli az átlagos tinédzserek átlagos életét. Festőművész édesanyja egyedül neveli, igencsak liberális módon.

Van édesapja is, akiről Mia hirtelen megtudja, hogy ő Genovia hercege, ezáltal belőle hercegnő lett. Nem tetszik neki a hercegnőség, semmi kedve a nagyanyja illemtanóráihoz, az újságírókhoz, interjúkhoz. Igyekszik is eme kötelezettségek alól kibújni.

Vannak barátnői, régi és új is, van szerelem is, ahogyan egy lányregényben az illik. Vannak bonyodalmak néha, mindez humorral megtűzdelve.

Tetszett a könyv, szórakoztató, kellemes kikapcsolódást nyújtó kedves kis olvasmány.

10/10

Nincsenek megjegyzések: