2012. november 4., vasárnap

Tripla koktél és Vallomás

A hó elolvadt, maradt a hideg, amikor a legjobb elfoglaltság az olvasás. Köszönet a Soproni Könyvtárnak, ahol egy kölcsönzés alkalmával személyenként 16 db (!!) könyv kölcsönözhető, így a nézegetős, hobbi-jellegű könyvek mellett bőven marad még keret az olvasnivalókra is.


Sophie Kinsella: Tripla koktél



Eredetileg ezt a könyvet álnéven adták ki Madeleine Wickham néven. Talán azért, mert Sophie Kinsella nevére a boltkóros sorozat ugrik be, ami meglehetősen vicces és aranyos, szórakoztató olvasmány. A Tripla koktélt nem ezekkel a jelzőkkel illetném, a szórakoztató az maradhat a felsorolásban, ezen kívül szerintem egy jól megírt könyv három barátnő életének egy kis fejezetéből, van benne öröm, bánat, szerelem, gyerekszületés, titkok, csalódás, mindennapos dolgok és kevésbé azok, összeveszés és kibékülés, éppen úgy, mint az életben.

Engem nagyon kikapcsolt, sőt bevallom egyes részeken még meglehetősen meg is ríkatott. Megadom a 10/10 pontot:)


Schobert Norbert: Vallomás


Könyvtárban akadt a kezembe, kinyitottam, felkeltette az érdeklődésemet egy-két mondat, elolvastam. Nem mondom, hogy nem voltak olyan fejezetek, ahol nem ugrottam át részeket, mert vannak olyan dolgok, amik egyszerűen nem érdekelnek, de azért a könyv nagy része olvasható volt, Norbi itt-ott bepillantást engedett az életébe (ami alapján Réka már-már szimpatikussá vált:)), elárult, elmesélt olyan dolgokat, amik nem biztos, hogy a nagyközönségre tartoznak, de hát Norbi egy híresség, tudta, hogy ezekre kíváncsiak az emberek, neki meg jólesett, hogy elmondja. Irodalmi értéket nem képvisel a könyv, inkább olyan, mint amikor megyünk este az utcán és bekukucskálunk az ablakokon, ahol már ég a villany és nincs behúzva a függöny. Így nézhettünk bele Norbi és családja életébe, gyerekkorába. Ha utálod Norbit, akkor lehet, hogy ettől még jobban fogod, ha kedveled egy kicsit, mint én (első könyve segítségével megszabadultam egyszer 25 kilótól, sajna azóta ismét megtaláltuk egymást:), a kilóim és én, de megint rajta vagyok a dolgon...), akkor úgy érzed talán közelebb került hozzád az a vigyori, ugri-bugri kispasas, aki a videókazettáin majdnem mindennapos társaságom volt egy időben, tudatosult bennem, hogy ő is egy ember, mindenféle gondokkal (bár nem mindegy, hogy a mindenféle gondok közben mennyi pénz lapul a zsebedben, és az a problémád, hogy vegyél-e mogyorókrémet, vagy az, hogy vegyél-e egy újabb A6-ost). És a gazdaságnak és sikerességnek megvannak a hátrányai is. Az lenne a jó, ha mindenki kipróbálhatná ezt az életformát és eldönthetné, hogy neki mit ér meg a pénz, és mennyire tud ember maradni.
Voltak dolgok, amik nem tetszettek a könyvben, volt olyan, ami megfontolható, követhető és volt, ami szimplán csak érdekes.
7/10.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Bea!
Weboldal partnerkapcsolati felkérés miatt keresnélek. Kérlek írj rám.
tamas kukac karalyos.hu