2011. január 26., szerda

Fejős Éva: Cuba Libre


Azt hiszem kijelenthetem, Fejős Éva az egyik kedvenc íróm. Az első könyv, amit 2011-ben elolvastam a Cuba Libre volt. Karácsonyra kaptam, és jó érzés volt, hogy ott van az elolvasandó könyveim között, nem kezdtem bele azonnal, mert tudtam, hogy hamar kivégzem és jó volt így halogatni egy kicsit.

Nem feltétlenül fogom leírni, amiről a könyvek szólnak, mert aki olvasta már, az úgyis tudja, aki pedig nem, az úgysem a tartalmának a leírásából fog kedvet kapni.

Két magyar lány Kubában töltött nyaralásáról szól a történet, ami nem csupán kaland, hanem tulajdonképpen mindkettőjüknek megváltoztatja az életét. A kubai emberek, az ottani életöröm és legfőképpen a tánc az, ami kimozdítja őket az addigi kis egyszerű életükből, mindketten találkoznak a szerelemmel és más emberekként térnek haza Kubából. Ez így lehet, hogy sziruposnak és egyszerűnek tűnik, de úgy gondolom, hogy szórakoztató irodalom kategóriában mégis a komolyabb könyvek közé sorolnám, mert van mondanivalója és közben mégis szórakoztat. 10/10

2011. január 25., kedd

Horgolás és kötés


Az az ötletem támadt, hogy mindenfélét megmutatok ezután a blogban, amivel éppen foglalatoskodtam. Annyit nem szkreppelek, nem kötök, nem varrok, nem olvasok, hogy minden témában külön blogot indítsak, viszont szívesen megosztom ezeket a dolgokat is azokkal akiket érdekel.
Úgyhogy most Mikimakiról (keresztapa: Titusz) készítettem egy képet, aki kb. fogantatásától számolva másfél hónap alatt született meg, plusz 1-2 óra a pulcsija.

Ezeket az amigurumi figurákat Anyukám horgolta. Ha valaki netán még nem ismerné, pontos meghatározást találtam az amigurumi szóra ebben a blogban, és rengeteg képet itt. A horgolást még gyakorolnom kell, ezt mondanám, ha lenne önbizalmam, de mivel nincsen, inkább azt mondom, hogy meg kell tanulnom horgolni, mert csak a "legalapabb" alapdolgot tudom, azaz láncszemeket horgolni. Na jó, valamiféle virágkezdeményeket horgoltam már, de azt nem mutatnám meg sehol. Bár annyira egyediek lettek, hogy scrappelni éppen ezért szuperek.:)

A kutyáink is szépen növögetnek, és okosodnak, de róluk ide majd csak scrap-képet fogok feltenni, addig megnézhetitek őket itt.

Felhasznált anyagok: Ahootandahalf by Kara Henry, foret enchantee

2011. január 3., hétfő

Így készülnek munkába a télapók


A télapók már december elsején felpróbálják a ruhájukat, hogy semmi ne jöhessen közbe, ha el kell indulniuk dolgozni.

Az igazi télapók már a télapóruhájukban mennek mamához és papához, hogy mindenki lássa, mennyire komolyan veszik a munkájukat.

Télapóruhában mennek a boltba, bár az anyukájuk ezt csak úgy engedi, hogy felveszik rá a kabátjukat is.

Oviba is abba mennének, de ezt apukájuk nem engedi meg, mert akkor a gyerekek rájönnek, hogy ki is a Télapó.

Ezt még a legkisebb télapók is megértik, de biztos, ami biztos, farsangon azért télapók lesznek.